Kabels zijn fabels?

Verhalen over kabels zijn er legio en in de verhalen lees je “kabels zijn fabels” is dat zo.

Bedoel je dat je verhalen leest over de kwaliteit en prijsverhoudingen van kabels? Bijvoorbeeld dat een HDMI kabel van 10euro net zo goed is als een HDMI kabel van 500euro met dezelfde lengte?

Nou merk wel degelijk verschil tussen budget kabels of duurdere ik dacht ook dat het niet zo was totdat ik duurdere kabels op mijn hoofdtelefoon versterker ging gebruiken vooral bij Spotify

Ik denk dat deze discussie hetzelfde is als de discussie met netfilters. Als je twijfelt ga je gewoon bij de specialist luisteren. Ik merkte meteen het verschil met en zonder netfilter hoewel ik ook heel sceptisch was. Ik heb ook iets betere kabels gekocht, al is het alleen al voor de kwaliteit tijdens het inpluggen en handelen. Als je het materiaal niet hebt mis je het misschien niet, maar als je het betere materiaal eenmaal hebt kun je niet meer zonder.

Ondertussen wat betere kabels gekocht, Canare speakerkabels en goede interlinken en ik moet zeggen lijkt allemaal wat rustiger te klinken. Na zelf het e.a opgezocht en gelezen te hebben denk ik dat als je alle reviews leest over kabels dat het de moeite waard is om betere kabels aan te schaffen. En wat dan beter is laat ik in het midden. In ieder geval geen dropveters. Gr Gerard

Kabels zijn fabels als de leverancier belooft dat het een spectaculaire verandering teweeg brengt. Goede bekabeling is echter wel degelijk van invloed op de prestaties. Ik heb ooit een test bijgewoond waarin luidsprekerkabels werden vergeleken. Van het standaard “touwtje” via gewoon tweelingsnoer (20,75 mm2) via dikkere kabels tot aan 26mm2. Het verschil was hoorbaar en zichtbaar (de conussen werden steeds stabieler). Maar het was een klein verschil, dat je luieternd naar een mp3-tje niet snel zal opmerken. Kortom: gebruik vooral het merk GBV (gezond boeren verstand). Heb je een simpel setje staan dan is gewoon tweelingsnoer voor afstanden tot 2-3 meter goed te doen. Wil je verder weg of beter: kijk goed om je heen.