B&W 707 S2. Beste versterker?

Ik ben op het moment in het bezit van een set B&W 707 S2 luidsprekers. Deze luidsprekers heb ik in combinatie met een set Denon PMA 720AE versterker en een Denon DCD 710AE cd-speler. De Denon versterker zit geen ingebouwde DAC in. Nu is bij mij de vraag is het verstandig om een externe DAC te kopen of een nieuwe versterker zoals de Denon PMA 800NE? Ook de argon audio sa1 sprak mij erg aan echter heb ik daar twijfels bij.

Alvast vriendelijke dank.

Als ik mij niet vergis zit er in de cd speler een gelijkaardige dac ingebouwd als in de pma 800. Is er een reden waarom je op zoek bent naar een upgade, klinkt het niet goed? Ik denk niet dat dit een verbetering gaat zijn.
Groetjes

Eens met @Timaxel! Wat zoek je precies qua verbetering? Een DAC doet niet meer dan het omzetten van digitaal naar analoog: de CD speler doet dat standaard en bij Denon vaak met een behoorlijke kwaliteit.

Een externe DAC aansluiten KAN een verbetering geven: ik heb dat zelf bij SONOS gemerkt. De interne DAC is OK, maar een via de digitale uitgang (! - die moet je dan ook hebben) aangesloten ARCAM Sonlink verbeterde met name de definitie van magere digitale input (lees: oude mp3’s) aanzienlijk. Maar het effect op een bestand van CD kwaliteit was te verwaarlozen. Dus het effect bij een redelijke CD speler zal klein zijn…